Leningen zijn onvervangbare delen van ons leven geworden. Niet alleen kunnen consumenten zich dingen veroorloven die ze zich niet zouden kunnen veroorloven voor geld, maar ze kunnen je ook helpen om uit een financieel moeilijke situatie te komen. Hoewel er veel verschillende soorten leningen zijn, gaan we het vandaag de dag hebben over woningkredieten, die waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van lenen zijn.

Het aanvragen van je allereerste woningkrediet kan erg complex zijn als je niet alle details kent. Voordat u uw eerste lening aanvraagt, stel ik voor dat u het volgende artikel leest en het kan u helpen uw ogen te openen voor een aantal nieuwe manieren om geld te besparen bij het verkrijgen van een lening voor uw nieuwe huis.

Ga altijd in onderhandeling over het aangeboden rentepercentage

Het eerste en belangrijkste wat u moet doen is onderhandelen over uw rentevoet met uw kredietverstrekker. Hoe goed deze onderhandeling zal gaan hangt af van een paar factoren, het belangrijkste is uw kredietscore. Als uw krediet is in goede reputatie, heb je een goede kans om uw rente te verlagen. Om uw kredietscore te vinden, moet u uw kredietrapport aanvragen. Het kennen van uw credit score voor het springen naar de onderhandelingen kan u voordelen opleveren.

Als u slechte kredietscore hebt, is uw situatie moeilijker. Hoewel sommige kredietverstrekkers zou kunnen geven uit slecht krediet lening voor huisvesting, zult u zeker niet in een positie om te onderhandelen. Wees volhardend en verdedig je mening met sterke argumenten. Zeg hen dat ze niet de enige kredietverstrekker in de stad zijn en dat als ze je rente niet verlagen, je je bedrijf ergens anders naartoe zal brengen.

Misschien krijg je ergens anders wel een betere rente aangeboden?

Misschien lieg je zelfs en vertel je ze dat je op een andere plaats een betere rente aangeboden krijgt. Wil je niet liegen? Doe een goed onderzoek in uw regio en vergelijk welke rentevoeten andere geldschieters u in uw huidige situatie kunnen geven. Vergeet niet, zelfs de geringste renteverandering is van belang. Als u de wiskunde doet, kan zelfs een kwart procent u duizenden en duizenden dollars aan rentebetalingen besparen. Zou u een kans om tienduizenden extra te besparen afwijzen? Ik betwijfel het!

Steeds minder kredietaanvragen voor kredietverstrekkers in deze tijd

Je moet ook begrijpen, dat deze onderhandelingsmogelijkheid een beperkte tijdskans is. Vanwege de huidige situatie op de vastgoedmarkt, krijgen kredietverstrekkers niet zo veel kredietaanvragen als ze vroeger ontvingen voordat de recessie de markt had geraakt. Zodra de markt zijn kracht herwint, kunt u vergeten over deze levensvatbaarheid.

Bovendien moet u erachter te komen of uw kredietverstrekker gaat u extra punten in rekening brengen op uw woningkrediet. Dit hangt uitsluitend af van de waarde van het huis dat u koopt. Als het is hoog gewaardeerd, moet u zeker vragen om vermindering van uw leenpunten.

Zoals u kunt zien, is volhardend zijn en op uw eigen punt staan een grote vaardigheid die u uw hele leven lang ten goede komt. Als u zelfs deze basistips toepast, zult u verbaasd zijn over hoeveel geld u kunt besparen door uw rente met slechts een kwart procent te verlagen. Je hebt immers niets te verliezen door het te vragen.