Geen enkele TV kan echter echt concurreren met direct licht, zoals van ramen, of zelfs de reflecties van felle lampen en verlichtingsarmaturen. Bij een TV kopen moet je wel op dit soort dingen letten. Als u overweegt uw woonkamer te verplaatsen, de tv te gebruiken als excuus voor verandering of omdat deze niet fysiek in de oude locatie past, overweeg dan of de nieuwe locatie het beeld van de tv zal helpen of schaden. Dit hoeft niet de beslissende factor te zijn bij de plaatsing, maar het is de moeite waard om in gedachten te houden. Zeker met de nieuwe 8K televisies moet je goed kijken waar je je model plaatst.

Elke kamer is anders, maar direct licht zal een afbeelding wegspoelen, reflecties van dat licht (misschien op shirts, banken of huid) kunnen ook vervelend zijn. Donkere gordijnen zijn nooit een slecht idee … voor de beeldkwaliteit. Esthetisch anderzijds zal ik dat aan jou overlaten. Als je de tv aan de muur monteert, overweeg dan een die draait, zodat je de tv een beetje in de hoek kunt zetten tijdens middagsessies.

Je moet je televisie niet bij een open haard plaatsen!

Een ander verrassend controversieel idee is dat een tv boven een open haard zetten een slecht idee is . Het is om een ​​aantal redenen, maar als je niet om die redenen geeft, ga er dan voor. Houd er rekening mee dat het plaatsen van een tv hoog boven uw zittende gezichtslijn kan leiden tot nekpijn.

  • Een muurbevestiging die de tv verlaagt om te bekijken, kan dit probleem oplossen, hoewel dat een extra kostenpost is.
  • Als u de open haard daadwerkelijk gebruikt , kunnen de toegevoegde hitte en deeltjes de levensduur van de tv nadelig beïnvloeden. Veel mensen monteren hun tv boven open haarden en hebben geen problemen, maar anderen hebben er spijt van. Het is iets anders om te overwegen.

televisie kopen in Nederland

Opstelling van je nieuwe televisie, waar ga je hem plaatsen in je woning?

Zodra je je tv hebt gemonteerd, op de standaard of aan de muur, is het tijd om kabels te overwegen. Je oude HDMI- kabels, ervan uitgaande dat je ze hebt, kunnen werken. Het hangt af van de kabels zelf en wat u probeert aan te sluiten.

https://www.youtube.com/watch?v=oTduy0Gc4_0

  • Een oudere kabel- of satellietbox heeft vrijwel zeker geen nieuwe HDMI-kabels nodig. Als ze met uw oude tv werkten, werken ze waarschijnlijk ook met uw nieuwe tv. Hetzelfde met oudere Blu-ray-spelers en mediastreamers .
  • Als u echter een nieuwe 4K Blu-ray-speler of een media-streamer die geschikt is voor 4K HDR wilt aansluiten, hebt u mogelijk nieuwe kabels nodig. Gelukkig zijn HDMI-kabels die werken met 4K en HDR goedkoop. Bekijk deze functie over welke HDMI-kabel u mogelijk nodig heeft .