Het laatste nieuws op het gebied van de Televisie is de LCD TV’s of Liquid Crystal Televisions. Deze worden LCD TV’s genoemd omdat hier het beeld op het scherm door de kleine LCD’s wordt gecreëerd. Deze zijn veel geavanceerder in het weergeven van beelden op het televisiescherm.

Deze LCD gebaseerde Televisies leveren een vrij goede beeldhoek, meer dan 170 graden, zodat je een volledig onvervormd beeld van het beeld krijgt, vrijwel overal waar je vanuit de kamer bent. Deze LCD Televisies zijn ontworpen met voldoende contrast ratio en dit helpt bij het bekijken van heldere scènes of donkere scènes in een donkere kamer, zodat de scènes duidelijk kan worden gezien zonder enige moeite.

Overdrive is een nieuwe technologie die om de hoek is komen kijken

De nieuwste modellen van de LCD -TV’s zijn uitgerust met een technologie genaamd Overdrive om de problemen van de TV met betrekking tot de Ghosting te elimineren, en over te schakelen naar een heldere scène van een donkere scène of vice versa. Deze technologie maakt gebruik van de LCD’s die gedurende meer dan 20 miljoen seconden licht van de ingestelde intensiteit uitstralen bij het weergeven van beelden. Deze tijd, toegevoegd aan de verversingstijd voor de LCD’s, is meestal voldoende om het filmgebaseerde materiaal beter weer te geven dan de conventionele CRT-televisies.

Beelden worden hierdoor beter weergegeven

Om videomateriaal, dat met hogere beeldsnelheden is opgenomen, weer te geven, zijn deze LCD-tv’s voorzien van efficiënte technologie die het bewegende object zo lang mogelijk op “correcte” plaatsen weergeeft en het zo snel mogelijk op het paneel uitwissen. Door de verbeteringen in het ontwerp zijn de nieuwste LCD TV’s in staat om het Ghosting probleem in zeer grote mate te overwinnen.

Kleuren worden voortaan ook beter weergegeven

Een ander verbeterpunt in een LCD TV is de weergave van de kleuren en de daaruit voortvloeiende tinten van de kleuren op het scherm. Op dit moment worden alle Kleuren in het RGB-spectrum weergegeven om de Kleurenbeelden een live-look te geven, maar toch missen deze kleurenbeelden de rijkdom in hun kleur. Fabrikanten zijn dus op zoek naar manieren om meer kleuren en tinten op het scherm toe te voegen en ook te experimenteren met het uitbreiden van de kleurweergave van LCD-televisies.

Televisie kijken met een LCD scherm wordt steeds leuker

Aangezien kleurweergave het meest opvallende aspect van een televisie is, is er nog steeds onderzoek gaande om meer kleuren weer te geven door gebruik te maken van de vierde, of zelfs vijfde en zesde kleur in de optische kleurenfilterarray, of om twee sets geschikte smalbandige achtergrondverlichting met licht verschillende kleuren te gebruiken, in combinatie met breedbandige optische breedbandfilters in het paneel en afwisselende achtergrondverlichting voor elk volgend frame. Zo worden steeds meer technieken uitgevonden en toegepast in de nieuwste LCD-TV’s die ons kijkplezier zullen vergroten.