Zoals altijd met technologie, zijn er de nieuwste gadgets, de meest recente ontwikkelingen en de meest recente kit. Dit jaar dat is gekomen in de vorm van 3D-tv’s, die hebben genomen het land door de storm, en bewezen dat het kleine scherm is ingesteld om te concurreren met het grote scherm, door het omarmen van de technologie die niet lang beschikbaar zelfs in bioscopen is geweest.

Iedereen die een 3D-film in de bioscoop heeft gezien, zal je vertellen dat het een intense ervaring is, vooral met horror- of actiefilms, en kan de kijkervaring verhogen. Kan 3D-technologie in uw eigen voorkamer echt hetzelfde effect hebben als 3D-technologie, wanneer deze in uw eigen voorkamer wordt geplaatst? Sommigen beweren dat dit mogelijk is, voor een zo goed mogelijke kijkervaring vanuit uw eigen huis; 3D-televisie in combinatie met surround sound kan een fantastisch effect hebben.

Toch zitten er wat nadelen aan een 3D-televisie

Er zijn echter een aantal nadelen aan de trend, en natuurlijk een van deze is de kosten element, de gemiddelde 3D-tv kost ongeveer € 2000, en veel fabrikanten hebben gezegd dat je moet betalen voor de bril afzonderlijk. Dit houdt de aankoop in van een bril met vloeibare kristallen, die ongeveer €100 kost en wordt aangedreven door een lithiumbatterij.

Een ander negatief is dat, omdat 3D-technologie relatief nieuw is, er maar weinig films zijn die er gebruik van maken, en dat u een beperkte keuze heeft als u alleen voor 3D-films kiest om gebruik te maken van uw televisie.

Kinderen kunnen vinden de bril slip off, en er zijn sommige medici in Amerika hebben gewaarschuwd dat u zou kunnen krijgen hoofdpijn tijdens het dragen van de bril, hoewel dit niet lijkt te zijn een gemeenschappelijk probleem onder klanten.

De 3D-televisie is in opkomst

3D-televisie is ongetwijfeld waar de toekomst van thuisentertainment ligt en net zoals we uiteindelijk allemaal naar dvd-spelers zijn gekomen en onze oude videorecorders hebben vervangen, zo zal het publiek uiteindelijk ook 3D omarmen, vooral als de prijzen omlaag gaan en meer filmproducenten op de 3D-band wagen springen.

Tot nu toe zijn 3D-tv’s een zeldzaam en gewild product. Winkeliers zoals Currys, Maplin of vele anderen installeren demonstratiemodellen in de winkels om ons te laten zien wat we allemaal missen met gewone 2D-tv’s. 3D TV’s kunnen ook goedkoper worden gekocht door online te zoeken naar aanbiedingen bij retailers zoals eBay en Amazon.

De beelden zijn vaak erg goed

Het is eerlijk om te zeggen dat voor degenen die wel in 3D-technologie investeren, de beelden verbazingwekkend zijn. Als je een leven lang naar 2D-televisieprogramma’s hebt gekeken, is het moeilijk om te voorkomen dat je jezelf in het scherm wilt grijpen en de 3D-beelden voor je wilt aanraken.

Met 3D-beelden die de toekomst van home entertainment zijn, heeft Sky een 3D-kanaal gelanceerd, dat zich richt op de gelukkigen met de nieuwste technologie. Met voetbal beschikbaar op dit kanaal, is het ingesteld op een zekere hit met sportfans in het hele land te zijn. Naast dit, de gaming markt hebben verzilverd op 3D, en de nieuwste Call of Duty spel, onder andere, zal beschikbaar zijn in 3D. Dit zal de aandacht van een andere groep televisiegebruikers trekken en zal de verkoop van 3D-technologie zeker doen toenemen.