De keuze tussen satelliet- en kabeltelevisie hoeft geen pijnlijke beslissing te zijn. Het enige dat nodig is, is een beetje onderzoek om de voor- en nadelen van beide systemen te zien. Satelliet lijkt echter minder nadelen te hebben dan de concurrentie, terwijl de programmering en de voordelen bijna wekelijks blijven groeien.

Satelliettelevisie bestrijkt een veel groter deel van de Verenigde Staten dan via de kabel toegankelijk is. Waar de kabel niet kan gaan, als gevolg van het terrein of het feit dat een huis is in het midden van nergens, satelliet is gemakkelijk beschikbaar. Kabel is beperkt tot die huizen die al kabelleidingen hebben, of die op de kabelroute.

Kabel televisie is vaak op afgelegen plekken niet beschikbaar

Vaak, hoe verder weg van een stad of stad men krijgt, hoe kleiner de kans dat de kabel beschikbaar is. Er is een bepaalde hoeveelheid potentiƫle abonnees nodig om de kabelmaatschappij in de kabelbaan te krijgen. Ze zullen het niet doen voor een enkel, eenzaam huis in de boondocks.

Satelliet ontvangst wordt ook steeds goedkoper

Een ander voordeel dat velen heeft geholpen om de keuze van de satelliet te maken is het bedrag van de programmering van de satelliet bedrijven kunnen bieden. Naast alle reguliere uitzendingen van populaire zenders, biedt satelliet nu meer high definition programmering dan hun concurrenten.

Naarmate meer en meer mensen hoge-definitietelevisies kopen (dankzij de prijsdalingen van het afgelopen jaar), wordt het steeds belangrijker om een hoge-definitieprogramma’s te hebben. Satellite biedt ook exclusieve sportpakketten aan die de kabel niet heeft. Ze zijn zelfs begonnen met een dienst die vergelijkbaar is met video on demand om te concurreren met de kabel.

Dit betekent dat voor ongeveer dezelfde prijs als kabeltelevisie, abonnees in staat zijn om bijna het dubbele van de hoeveelheid kanalen met satelliet te zien. Deze beeldkwaliteit is vaak ook veel beter dan die van de kabel. U kunt zelfs internet service via de satelliet met een DSL-verbinding via uw telefoonlijn, die is geweldig voor mensen die wonen in uit de weg gebieden, maar behoefte hebben aan een high-speed internetverbinding.

Doe altijd eerst goed onderzoek voordat je kiest voor een satelliet verbinding

Als u kiest voor satelliet, moet u zich er echter van bewust zijn dat de satelliet zich in een gebied moet bevinden dat vrij is van bomen en andere objecten. Als u toevallig in een appartementencomplex, een appartement of een appartementen- of townhomecomplex woont, zult u dit met de beheerder of de HOA (vereniging van huiseigenaren) willen bespreken om er zeker van te zijn dat u over een satelliet kunt beschikken. Veel van deze gemeenschappen staan geen satellieten toe, omdat ze denken dat ze een doorn in het oog zijn en afbreuk doen aan de waarde van de woning.

Terwijl sommige mensen zich aan kabeltelevisie houden omdat het iets is dat ze weten en waar ze zich prettig bij voelen, moeten ze echt het onderzoek naar satelliettelevisie doen om te zien wat het te bieden heeft. Zonder twijfel, vindt u een aantal interessante kanalen die de kabel niet biedt, en de prijs kan niet worden verslaan. Voeg goede service en high-speed internet toe aan de vergelijking, en u zult zich realiseren dat het misschien wel tijd is om over te stappen.